2025-03-11 192 views
放工陪朋友去花墟買花,買完之後就決定去附近醫肚。我地行過依間餐廳幾乎滿座,我地見咁受歡迎,於是決定試下!紐西蘭肉眼扒沙律菜 薯角配燒汁燒汁味道濃郁同肉眼扒好夾,帶有微微既甜味同煙燻香氣。沙律菜睇起上尼好新鮮翠綠,味道清新,中和肉眼扒濃郁嘅味道。整體尼講味道層次好豐富。肉眼扒外層微焦,肉質軟淋,牛味濃郁。薯角熱辣辣脆卜卜,外脆內軟。BBQ醬豬肋骨沙律菜 配意粉豬肋骨表面包滿閃令令既BBQ醬,好誘人!BBQ醬豬肋骨的醬汁甜中帶鹹,並帶有濃郁的煙燻味。豬肋骨每一啖都充滿醬汁香味。沙律菜清爽同清淡既意粉平衡左豬肋骨濃郁既味道。豬肋骨肉質軟嫩,用刀叉都好容易切開!凍百香果蜜凍百香果蜜聞落有陣陣濃郁百香果味,酸甜適中,清涼解渴,飲起尼非常清爽。百香果籽為飲品帶來微微的顆粒感,整體口感清新亦有口感層次。凍洛神花蜜凍洛神花蜜帶有洛神花獨特的酸甜味,微微的花香係口中迴盪,飲起尼非常清爽解膩,適合飯後飲用。南瓜忌廉湯南瓜忌廉湯香味撲鼻,飲落甜甜地,湯中仲有粟米粒同蘑菇片,為忌廉湯增加口感層次。中式餐湯餐湯用料十足,湯入面有好幾塊冬瓜肉同豬肉👍🏻

中式餐湯
餐湯用料十足,湯入面有好幾塊冬瓜肉同豬肉👍🏻