衷心推薦呢間餐廳俾大家,無論食材,賣相,服務定係味道都係滿分。相比我之前食過幾間既Omakase,鐵人旨花既廚師發辦最令我滿意,每款菜式都比到驚喜我,每一口都係滿滿幸福既感覺,實在令我回味無窮,而且師傅會詳盡講解每一款食物,店主又會主動問我地意見,關心我哋夠唔夠飽,服務一流,非常值得我去寫一個好評去支持❤️-坐係吧枱,可以近距離欣賞師傅大顯功架。前菜包括:靜崗縣蕃茄,八爪魚,和牛海膽 蕃茄上輕灑上水晶岩鹽,味道更豐富。慢煮八爪魚🐙入口軟稔,配上秘製醬汁,味道香濃,入味。和牛海膽經輕輕炙燒過,和牛介乎生熟之間,油香四溢,配上海膽既甘甜,為今餐揭開序幕。前菜已經好出色,估唔到接落黎既刺身更加驚艷。金色既盒子盛載住四款刺身,賣相精緻,貴氣逼人。池魚肉質軟滑,配上咸香綿滑既海膽,令人欲罷不能。赤貝爽口彈牙,鮮甜美味。而油甘魚同金目雕肥美厚肉。每一款刺身都各有特色,令人回味。東星斑,肉質較為結實。我覺得個精髓在於魚皮,經炙燒過後香味升級。第一次食腦天,即吞拿魚頭頂肉,一條吞拿魚只得兩片,非常矜貴。腦天筋少而脂肪多,油脂豐腴,油香滿溢。-接落嚟就係壽司既環節啦👏🏻特別要讚一讚個配菜,蘿蔔經柚子醃過,
坐係吧枱,可以近距離欣賞師傅大顯功架。

前菜包括:
靜崗縣蕃茄,八爪魚,和牛海膽
蕃茄上輕灑上水晶岩鹽,味道更豐富。
慢煮八爪魚🐙入口軟稔,配上秘製醬汁,味道香濃,入味。

接落嚟就係壽司既環節啦👏🏻
特別要讚一讚個配菜,蘿蔔經柚子醃過,再灑上柚子粉,效果就好似西瓜配話梅粉咁,相得益彰。蘿蔔冰涼爽口,味道酸甜,食到停唔到口😋用黎解膩一流。

白蝦上面既粒粒係手指青檸同三色芝麻,增加好口感同味道層次。壽司飯入面加左少量芥茉,又輕輕灑上豉油,其實無需再額外蘸豉油都已經好好食,可見師傅既細心。
深海池魚肉質結實,魚味香濃。

新鮮秋刀魚先會拎黎做刺身,接近秋天,秋刀魚亦都愈黎愈肥美。最特別係配上薑蔥,好似九唔搭八咁但又幾好食。

呑拿魚背位,油份不多。上面係脂肪,用黎增加油份,入口甘香。

赤盧魚,入口軟稔,好香口,有入口即融既幸福感覺☺️

上層鋪滿新鮮海膽,口感綿滑,味道香濃而且唔腥,完全滿足到我呢個海膽控😋我朋友唔食海膽,師傅就為佢準備左吞拿魚蓉,但我都係鍾情於海膽多啲。

食完海膽有啲膩,飲返碗熱騰騰既蜆湯就岩啦。湯既口味較淡,正好清一清喉嚨,一解膩感,而且蜆都好新鮮,咬落去多汁,可見餐廳嚴選食材。

甜品係柚子雪芭同豆腐雪糕👍🏻
柚子雪芭清新怡人,絕不甜膩,入面仲有粒粒柚子。豆腐雪糕🍦豆腐味道較重,比較甜,都係柚子雪芭較合我口味。
仲有香煎帶子同拖羅都非常好食!食得相當之飽!今晚既Omakase令人難忘,賣單每人$1408。廚師發辦黎講價錢合理,食物絕對對得住個價錢,而且每款食物(除左蕃茄因為我唔食😭)都比到驚喜我,黎緊都會推薦比朋友👍🏻