2019-08-14
放假同女朋友去尖沙咀行街食飯買野,經開諾士佛臺即刻上openrice睇下食咩醫肚。見到有麻辣海鮮大咖,就即刻踩上位於諾士佛臺1號1樓嘅辣吧一打開𨋢門已經見到大大個招牌,櫃檯前面更貼滿明星光顧嘅合照,相信質素有保證睇睇餐牌,呢排做緊七點前同九點半後入座都有85折,可惜我地係8點半入座XD餐廳設計偏中國風,而食海鮮必備嘅濕紙巾同紙巾都有提供,而且經過精心設計,一睇就知係咩夠曬鬼馬haha重點來了,同女朋友叫咗個六款海鮮嘅海鮮大咖, 湯底揀咗小麻辣。海鮮會因應當日嘅時令海鮮作出調整,今日我地有蟹~魷魚~帶子~鮑魚~蜆~蝦同蟹柳,海鮮配上麻辣湯底,食出鮮味之餘,辣得夠開胃!海鮮都非常之新鮮,蜆肉同帶子大大粒,而蟹就爆哂膏~而我哋嘅套餐除咗有六款海鮮之外,重配上自選四款配菜,我哋揀咗薯條~蘿蔔~油麥菜同金菇最後兩個人埋單六百蚊鬆啲~呢個價錢食到六款海鮮加四款配菜,仲有色香味俱全既麻辣湯底絕對超值
海鮮都非常之新鮮,蜆肉同帶子大大粒,而蟹就爆哂膏~