2019-09-08 1583 views
最近都愛上左素食,今日係去灣仔睇舞台劇,去前響佐敦無意中見到間素食餐廳🍴有時鐘意依種隨心行,隨心見到餐廳就入去試ge心態因為咁樣先有驚喜見到外面餐牌種類都有好多,而且午市價錢都唔錯就入去一試啦環境寬敞幾舒服,仲要店員安排左我地二人坐大檯🤣我地叫左個咕嚕肉同木耳魚腐浸雜菜,小食原來每款可以配兩種小食,所以我地會有四款小食分別揀左牛蒡絲、麻醬冷豆腐、中華沙律🥗同一個唔記得個名(係店員推介試)未上主菜,先黎個湯先,係青紅蘿蔔🥕栗米牛蒡湯,清甜好好味跟住就黎四款小食同咕嚕肉,個咕嚕肉真係整得好似肉味,友人都大讚咁厲害,研究佢係用咩整,我估係菇整成,小食方面我最愛食牛蒡絲跟住就到個木耳魚腐浸雜菜啦,自己本人愛食魚腐,再浸埋個上湯食到好飽飽,健康素食依間鋪可以再黎過,食緊中途,都睇到有幾檯係除左叫set lunch,都會額外再點另一類食物,廚房出餐望到時,都覺得幾吸引下次要試試先
因為咁樣先有驚喜

見到外面餐牌種類都有好多,而且午市價錢都唔錯
就入去一試啦
午餐例湯-牛榜

未上主菜,先黎個湯先,係青紅蘿蔔🥕栗米牛蒡湯,清甜好好味
午餐配小食

跟住就到個木耳魚腐浸雜菜啦,自己本人愛食魚腐,再浸埋個上湯
下次要試試先
2019-08-31
$68 (Lunch)
午餐例湯-牛榜
  • 例湯-牛蒡湯