2022-07-03 208 views
大家平時呢就好鍾意食自助餐咁但係呢素食嘅自助餐唔知大家會唔會都有興趣呢今次就去到大角咀近奧運站嘅呢一間叫做素來素往的素食自助餐佢係位於匯豐中心對面非常之容易搵得到座位同座位之間都比較闊落唔使好擔心會坐得好迫喺夜晚嘅時間仲可以免費拎一啲汽水同埋各色嘅飲品如果唔想飲汽水嘅話呢一度都會有一啲嘅五花茶同埋熱水你都有一啲排毒水呢度嘅食物選擇相對到比較多嘅頭盤沒有蘋果沙律薯仔沙律一啲嘅青瓜紅椒豆又或者係沙律菜另外仲有皮蛋豆腐雞絲粉皮口水雞主菜方面亦都會有一啲唔同嘅菜式今日就例如會有煎釀三寶咕嚕肉冬瓜還清炒時蔬當然亦都會有一啲嘅粉麵飯啦咁就會有韓式炒年糕相對地比較特別迎合左年輕人嘅口味炒飯如果想食得比較清淡啲嘅話就可以食一個蒸番薯或者粟米都會提供唔少嘅甜品就會有紅豆糕今日亦都會有紅豆沙同埋豆腐花添我個人最推介嘅就係呢個煎釀三寶煎得非常之香口而且食落去真係好似食緊魚肉嘅一樣 分分鐘仲好食過平時嘅煎釀三寶而呢一個口水雞翼都係我嘅推介非常之似食緊一個雞肉而且個口水汁係做得相當之惹味辣辣地非常之開胃記得食完就要自行清理返枱上面嘅餐具同埋食剩嘅餸頭餸尾啦
今次就去到大角咀近奧運站嘅呢一間叫做素來素往的素食自助餐
佢係位於匯豐中心對面非常之容易搵得到