2023-09-10
一直都好想試𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐚𝐩𝐭𝐚𝐢𝐧’𝐬 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞嘅shake shake海鮮袋,前排發現圍方有新分店,即刻叫個住樓上嘅朋友陪我試😆💕➿ 𝑩𝒂𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒎𝒊 𝒂𝒏𝒅 𝑴𝒐𝒛𝒛𝒂𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑩𝒊𝒕𝒆𝒔 ($88)最鍾意拉到絲嘅芝士條😍🧀 呢個芝士卷嘅拉絲程度合格!Salami包住芝士,鹹香味好突出~➿ 𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐 ($408)雖然有自選嘅option,但係見佢set好嘅除咗有海鮮,有埋其他配料,例如:豬肉腸🌭 粟米🌽 新薯🥔 海鮮款式又有我哋全部都啱食嘅蜆、海蝦、青口,而我地揀嘅Cajun Garlic Sauce🧄 辣味同蒜味都幾平衡,幾惹味,配料同海鮮都shake得入味~➿ 𝑴𝒂𝒄 𝒏 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 *𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒃𝒓𝒂𝒊𝒔𝒆𝒅 𝒃𝒆𝒆𝒇 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒌 ($158)雖然以前同呢個朋友成日都一齊做gym,但係唔知點解同佢食親飯,好多時都會唔覺唔覺食咗好多芝士落肚🫣😆🤣 不過我哋都好開心呢度有mac n cheese,而且有兩個選擇,一係配牛面頰,一係配龍蝦🦞 冇諗過主打海鮮嘅佢哋處理燉牛面頰都做得唔錯,燉得軟冧,連牙痛嘅我都食到👍🏼 而且通粉唔係好似坊間咁100
➿ 𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐 ($408)
冇諗過主打海鮮嘅佢哋處理燉牛面頰都做得唔錯,燉得軟冧,連牙痛嘅我都食到👍🏼 而且通粉唔係好似坊間咁100% cheese sauce,而係加咗個忌廉同蘑菇,效果冇咁膩之餘,口感亦都豐富咗👍🏼
➿ 𝑽𝒊𝒓𝒈𝒊𝒏 𝑺𝒂𝒏𝒈𝒓𝒊𝒂 ($68)