2019-11-03 321 views
今晚同咗朋友一齊去到官塘工廈食日式晚餐, 成個過程都輕鬆愉快。 店家設計採用日本家庭式嘅設計, 令人有溫暖嘅感覺。有梳化位, 有榻榻米 ,任君選擇。小食方面, 個吉列蠔真係好正, 外皮鬆脆, 溫度夠熱, 入面仲有蠔本身滑溜嘅感覺, 唔會好似食渣咁。 配埋個醬汁食係一流, 我地最後仲叫多咗一份。雖然個魚干就無炸蠔咁正, 但味道都唔差架。 呢個天婦羅蝦都整得好好, 炸漿唔會過厚, 咬落去卜卜脆, 蝦都係成隻唔係蝦膠, 所以真係唔錯。 另外要推介嘅主食就係呢個鰻魚飯, 首先係原條上, 個炒飯濕度啱啱好, 飯粒完整, 而且夠熱, 一上菜香噴噴, 超正。 到鍋物啦, 個海鮮鍋都好清甜, 啲料都好足, 如果可以配埋白飯或烏冬就無得彈了到呢杯signature 飲品, 富士山特飲啦, 上面係雪糕嚟, 咁杯野會不停變色, 視覺效果一流, 好適合打卡用。 仲可以帶走入面粒燈。

雖然個魚干就無炸蠔咁正, 但味道都唔差架。