2017-08-25
食飯不需要理由,這次純粹見到這間餐廳幾吸引,就約埋幾個朋友去試試!餐廳在樓上鋪,不是特地去這個餐廳可能我都不會發現…一出left ,就己經係餐廳,餐廳唔算大,但好靚同整齊,成個感覺有少少華麗。店員都非常有禮,好願意解答我地問題同介紹菜的特式、味道等。經常覺得店員真係扮演好重要既角色,當佢地服務媽虎,就算食物幾好都破壞晒,幸好呢間餐廳未食己經加40分!經過一輪叫菜後,我最期待既畫面終於出現了—上菜!搶先彈出的有香噴噴既串燒,熱辣辣,個沙嗲醬好惹味,真係想叫多碟!接住上就係海南雞,雞肉好滑,而且有雞味,配上個三個醬好夾,我最鐘意甜醬油,好香!重頭戲黎了!就係個龍蝦麵同龍蝦貴刁,原來係新出,真係好彩!因為百三蚊就有全隻仲有麵,成班即時起哄,就叫晒兩款黎食!龍蝦肉比我想像中多好多,好鮮甜,啖啖龍蝦肉,好彈牙!PappaRich總體食物價位都屬中高價,但呢個龍蝦麵真係屬於抵食之選!三個人黎食呢兩碟,一百蚊唔洗有龍蝦食都幾正!最後,自己叫左個荔枝涼粉!
龍蝦肉比我想像中多好多,好鮮甜,啖啖龍蝦肉,好彈牙!
最後,自己叫左個荔枝涼粉!