2017-10-01
當位處周記側邊的福緣轉左老闆,食左無十年都有八年了,一直質素平靚正,刺身新鮮大件不嗇色,食材較同類食肆講究,舖子雖小但服務貼心主動永無黑面,職員勤快落力整體感覺良好。兩年前,福緣易手,食過兩次,慘不忍睹,用肥豬肉做日式豚肉鍋都係第一次見,乜肉都無得食... 慳到... 仲好記得,佢地職員跣手掟爛左個蛋糕唔出聲原盒俾返我,回到家先知爛晒!我話呢世都唔會再去福緣。(可另看福緣食評)聽聞有新日菜,已想去試,仲話係福緣舊人,去到排見到是真的,樓面兩個加壽司台都是舊人,好感動。食物不用多講質素依舊幾好,我係第一輪入唔晒要由六點等到七點,中間佢叫左台幾次,都係叫d人唔好離開,六點半打後就企係門口等七點先入得,人齊先可入。我們三大一b,提出想要貼牆位方便照顧小朋友,幸運地真係有而且係角落位可以迫小朋友在角無得周圍爬。叫了268二人餐,加餃子雞冀夠三人食。質數份量竟然同以前一樣難能可貴!重點是👉🏻👉🏻👉🏻👉🏻餐內兩碗飯,我問可否一個轉烏冬俾小朋友食,雖然唔得,但佢主動offer我地煮半個烏冬😍😍😍😍,收返1x元,雖然唔係平但勝在有彈性又唔洗浪費食物,佢地話到事,好厲害!即使忙,加水無停,上菜收碟很快亦
即使忙,加水無停,上菜收碟很快亦主動提供小朋友餐具。仲要免加一?呢d舖頭今時今日去邊度搵?