2020-11-28
無論係尼一間旺角新開左一陣子既人熱文青黃店,定係元祖喺上環既3rd Space,都要🐻幾次到訪先食到❗️今次星期日下午茶時間,終於walk in 都食到啦 😍 環境當然係好特別既天台設計,而且有室內有露天位置 🙂由於下午茶時間,所以🐻同家姐決定食下佢既小食 😍 我哋order左「檸檬花蜜炸雞槌」「蛋黃醬炸魚餅」當然唔少得佢哋既皇牌「伯爵茶傳統班戟」仲試飲「柚肉檸檬蜜」😍推介/意見‼️✨首先一讚係店員既服務態度,帶位既店員很好咁幫我哋搵多張椅方便我哋擺野,仲有另一位見我哋order完眼望望,就主動同我地講炸物製作中要等待一下 🤩👍🏻✨ 「檸檬花蜜炸雞槌」同埋「蛋黃醬炸魚餅」都大推❗️兩款小食雖然聽落好熱氣,但食落又唔會好膩,炸雞槌配埋檸檬花蜜好清新可口☺️ 魚餅更加喜愛,因為佢有濃郁蛋黃醬,仲佈滿木魚絲同紫菜碎 🥰🥰 成件事又日本風又惹味❗️✨ 「伯爵茶傳統班戟」配有燒海鹽芝士忌廉醬,暖暖既班戟內裡又有滿滿既麻糬,仲有新鮮水果同埋冰凍牛乳雪糕😝 真係每次黎都要食一次 🤩 ✨ 「柚肉檸檬蜜」反而唔算好特別,而且味道偏酸,🐻建議大家可以揀其他飲品試吓😝價錢‼️$68「檸檬花蜜
推介/意見‼️
價錢‼️
$68「檸檬花蜜炸雞槌」
$50「蛋黃醬炸魚餅」
$85「伯爵茶傳統班戟」
$55「柚肉檸檬蜜」