2017-07-18
周末同男友在深水埗覓食,都係想搵間舒服嘅西餐廳撐吓枱腳腳。我先點了一杯抹茶紅豆冰$18,好中意佢既抹茶味同奶味可以夾到,唔會有其中一隻較濃,甜度適中,所以飲落去個感覺唔錯,個樣都幾吸引。之後我地叫左個日本M8和牛配三文魚扒既套餐$158,個餐就包左餐湯同埋小型面包。今次既湯係洋蔥湯,飲落清清地,見到少少洋蔥絲。M8和牛充滿牛肉味,較平日吃開的更有質感。當中有一小碟生果做配菜,個感覺比較特別同新鮮。三文魚扒既味道覺得較淡,可能啱啲中意食原味既朋友仔,魚扒既份量都適中。明太子長通粉$88我覺得唔錯,通粉口感唔會太淋,有少少辣,感覺幾清新,又不會太「流」。最後我地都叫左件tiramisu$25蛋糕做甜品,蛋糕賣相幾好,但我覺得可以再凍返啲, 佢個餅底係脆身既,出面好少食到,不過就唔算太重酒味,整體黎講都好滿意~
今次既湯係洋蔥湯,飲落清清地,見到少少洋蔥絲。
M8和牛充滿牛肉味,較平日吃開的更有質感。
當中有一小碟生果做配菜,個感覺比較特別同新鮮。