話說友人工作很辛苦,已連續幾個星期都朝十晚十咁濟,連週末都要上班,真可憐!友人說今冕要對自己好的,要去亞蘇介紹係一間位於女人街入面既餐館食鵝肝,於是乎明知自己當日有腸胃炎都走去萬寧買定'速治靈'打底。餐館老闆娘係門外拉客,我地睇左個menu一陣,就決定入內啦!影左我地叫過食物既相,講真,成條女人街都係餐館,唔係有人講或介紹我都唔知道有呢間咁有水準既餐館。佢既裝修就普通左少少,不過最重要都係食物質素為第一,呢樣野佢做得到。侍應都好有耐心咁介紹菜式,值得一讚!

清酒煮大蜆 - 蜆係街市新鮮買返黎既原隻大蜆,味道非常甜美,做緊特價,每碟hkd45
香煎鵝肝伴酒釀蘋果 - 鵝肝有別於另外餐館既肥,酒釀蘋果酸酸甜甜,伴鵝肝食味道口感一流!
白汁煮大蝦帶子意粉 - 個名好似好普通,但係佢用原隻大蝦同帶子,加上些少辣汁,必食!
心太軟伴雪糕 - 我地試過無數咁多間餐廳既心太軟,呢間都係中上之選,味道/份量/價錢都係值得推介!
2009-09-22
$160 (Dinner)