2015-10-16
朋友喜歡Hello Kitty, 又和囡囡喺外國返嚟, 就諗住帶她們去試下! 但睇到網上comment麻麻, 起初想打消念頭!諗諗下都係去試試啦,反正朋友一場嚟香港,唔試過唔心熄的! 11am開門, 捉早10mins嚟排隊, 大概有十幾廿人排緊,唔算太多人,所以食到第一輪,好彩!嚟遲就要等下一輪了!限時90mins! 入到坐低,人人都急不及待影周圍環境!點咗Hello Kitty蝦餃,鮮蝦仁腸,Hello Kitty生炒糯米飯,魚香茄子,Hello Kitty馬拉糕!親身一試,其實好好味呀,無comment講得咁差呀,可能抱著無咩期望下,每樣點嘅食物都有驚喜! 本人覺得最好食係魚香茄子,雖然無Hello Kitty裝飾,但確實好味道,濃濃魚香味, 辣度適中,連我唔食辣嘅都覺得剛剛好,夠惹味,肉都炒得鬆, 入晒魚香味, 好食過出面食店呢! 朋友好醒,一早叫定個白飯一齊食, 連汁都"no"埋呀! 白飯就硬咗啲!Hello Kitty馬拉糕好好味呀, 甜甜的, 夠鬆軟, 外形又吸引, 最o岩影相呢, 必點之選!!! 又o岩小朋友食, 朋友囡囡仲食咗兩個呢, 食得好開心! Hello
Hello Kitty馬拉糕好好味呀, 甜甜的, 夠鬆軟, 外形又吸引, 最o岩影相呢, 必點之選!!! 又o岩小朋友食, 朋友囡囡仲食咗兩個呢, 食得好開心! Hello Kitty蝦餃好juicy,外皮彈牙, 蝦夠鮮味, 以我喜愛食蝦餃的程度,呢個都達到正常水準呀! 鮮蝦仁腸有小一片Hello Kitty頭型的黃日本蘿蔔做裝飾, 啲外皮出奇地滑滑呢,淡味咗,加埋豉油就剛剛好了, 鮮蝦味十足!Hello Kitty生炒糯米飯味道就一般啦, 唔覺係生炒, 似蒸多啲囉, 飯比較濕, 伴菜都淡味,健康點吧, 只係因為覺得影相會幾靚而點的!
總結, 今日個廚師真抵讚, 食物有水準, 好味道! 大人細路都好滿意, 和Hello Kitty影咗好多相! 服務就一般啦, 好似唔多夠人手, 但職員都樂意幫我們拍照!
鮮蝦仁腸,魚香茄子
Hello Kitty生炒糯米飯
Hello Kitty蝦餃
Other Info. :
Hello Kitty毛公仔售$398!
餐具都印有Hello Kitty的, 但唔好只顅影相, 忽略了餐具的衛生啊! 記住都要好似去茶樓咁, 洗一洗先用, 有點積呢。。。。。