2018-07-10
岩岩同最愛的❤️家人🏡坐落,餐廳就即刻俾幾塊脆餅招呼下我地先自家手造豬肉丸配小茴香茄汁($88)Pork Meat Balls with Fennel Seeds & Tomato Sauce 🍅蕃茄汁豬肉丸🐷,肉丸算Juicy💦口感軟熟。肉丸配蕃茄汁最大嘅好處就係可以解膩😍,蕃茄汁加蕃茄蓉🍅帶酸甜,食落幾開胃🍴!可惜只有3粒,份量少,價錢比較貴,但作為一個開胃嘅小前菜味道合格啊🌿!意大利辣肉腸配西西里紅洋葱薄餅(蕃茄醬底)($178)Pizza Piccante (Spicy Salami & Sicilian Red Onion Pizza)薄餅超級薄脆🍕,邊位脆到好似餅乾🍪,所以即使見落好大份,食落感覺輕鬆👍🏻,唔覺飽滯。👀可以睇到塊塊Pizza都大大份,真係4個人👨👩👧👦嚟Share都夠食!🍕Pizza落左紅洋葱同辣肉腸做配料,🔥辣肉腸一如往常夠惹味,比較特別嘅紅洋葱味道甜甜地好突出🤤,加上大量芝士同蕃茄醬🧀🥫,味道濃郁好好吃!Dessert platter ($178)Tiramisu/ Mixed Berries/ Panna Cotta/ Gelato 提拉米蘇/鮮莓
提拉米蘇/鮮莓/意大利奶凍配咖啡沙冰/意大利雪糕
提拉米蘇鮮莓
3款甜品中,呢款Tiramisu甜品算係草根最愛,啖啖Tiramisu都帶有咖啡☕香,口感好smooth😍,比較有特色。
意大利奶凍配咖啡沙冰
奶凍口感滑滑,而且比較重奶味🥛,奶凍上面放上Espresso☕沙冰。沙冰慢慢融化入奶凍中,味道帶少少回甘,不過草根妹妹比較欣賞佢地其他甜品。
意大利雪糕
呢款🍦Gelato係Raspberry囗味,質感比較似沙冰雪糕。可能係沙冰雪糕嘅原因,莓味酸酸地幾好味。
俾番個餐牌給大家參考一下喔~