2018-04-02
上次食都唔記得咗係幾時,這一間餐廳位置偏遠,但好處就係不限時,而且比較貴, 應該會有比較好嘅服務, 所以同兩閨密係星期六黃金時段,於尖沙咀覓食當然就選擇佢。入到去得番單行排開嘅坐位, 我哋三人行,單排位當然係say no, 等一陣佢終於畀咗個正常妥地, 而且他去推介唔知咩二人套餐再另外加d咩,我哋都冇睇就ok 左, 因為時間太少太多嘢要講啦。一次食日式沙律係有灸燒左口魚,魚油同沙律撈埋一齊好夾。每樣刺身有2件, 有吞拿魚,生蠔,大蝦,三文魚同海膽, 分贓不勻,但係每個人都食得好開心,我就食到最愛的生蠔,雖然細隻,但夠鮮,三文魚切到好厚。有一手抓大蝦活動,當然係由手最大嘅朋友黎啦,一手抓住9隻,選擇了浜燒, 燒完之後蝦頭嘅膏甘香惹味。到燒海鮮時候,我終於知自己另外加咗啲咩,應該加咗隻大扇貝同埋鮑魚 好味不在話下仲細心咁幫你將啲嘢切開。其實仲有個埋米線同甜品,甜品佢真係淨係比兩份最後哋問嘅時候佢就另外俾一球雪糕,其實個餐唔平,有時可以做多少少,有更加有貼心嘅服務。
一次食日式沙律係有灸燒左口魚,魚油同沙律撈埋一齊好夾。
左口魚裙邊沙律
刺身拼盤