2022-10-02
每次行過都排哂長龍,每次都睇到好到foodies介紹打卡打到好靚,食物食到好正咁,所以就決定嚟食個下午茶,正!1️⃣5️⃣1️⃣0️⃣ 下午茶時間🍎 蜂蜜苦瓜汁聞說好fresh,飲落去都無糖水味,不錯。🥛黑糖薑母鮮奶叫咗杯凍飲,其實應該熱飲好味,薑味濃,鮮奶甜。🥢 台灣麻辣牛肉刀削麵牛肉湯味好香,不過湯唔夠熱,蟲草花好脆口,配菜有蛋同魚片,可惜個麵唔夠彈牙,但整體幾好食。🥢咖哩起司吉列蝦蛋餅真心唔太欣賞,咖哩味好重,麵皮好厚,汁唔夠,只得蝦好食,食左一件食唔到落去。🥢三色鹽酥雞鹽酥雞炸到外脆內嫩,啲肉汁好juicy 。個醬分三種,個人覺得最普通係白色沙律醬、之後係蜜糖醬同芥末醬,好食。🥢蒜香三色台腸呢個蒜片夠香脆,腸係符合水準。🥢三杯片皮鴨胸刈包呢個擺盤靚。好可惜係成為第二唔好食嘅餸。佢個醬唔知咩味,不酸不甜不咸,將佢點鴨胸不夾,夾住個刈包食落去無味,好sad。暫時呢間餐廳未食到我想食,不過見隔離枱嗌左糖水同魯肉飯就好吸引,下次有機會可以再試多次嘅。
1️⃣5️⃣1️⃣0️⃣ 下午茶時間
🍎 蜂蜜苦瓜汁
聞說好fresh,飲落去都無糖水味,不錯。
🥛黑糖薑母鮮奶
叫咗杯凍飲,其實應該熱飲好味,薑味濃,鮮奶甜。
🥢 台灣麻辣牛肉刀削麵
🥢咖哩起司吉列蝦蛋餅
🥢三色鹽酥雞
🥢蒜香三色台腸
呢個蒜片夠香脆,腸係符合水準。
🥢三杯片皮鴨胸刈包