2014-11-06 7953 views
大喜屋係我最鍾意的一間日式放題店舖, 因為食品都用料新鮮, 每樣食物都用心制造, 做得好好味, 除非有D我未食過, 因為太多食物選擇, 不可能每樣食物都試晒, 須然可能比起其他放題店舖貴少少, 但值得食, 起碼每樣食物都有水準, 店舖座位唔會太逼, 由其值得一讚, 係每個店員服務態度都好有禮貌, 不時換碟, 加茶, 好留意每枱人客, 唔駛我叫已走過嚟幫遞紙, 真心讚.因為我係食下午放題, 諗住食咗粟米蟹粥暖下胃, 再食刺身, 點知都係嚟咗刺身先, 見到個樣已忍唔住口, 所以都係食咗凍嘢先.蟹粥多粟米粒, 粥身好綿, 但冇乜蟹味, 可能因為唔係用膏蟹, 唔似澳門D蟹粥咁多蟹味, 比較好清淡, 但我鍾意清淡D, 所以OK.炸天婦羅係我至愛, 由其炸蝦, 重有一樣好得意嘅炸物, 係炸紫心香芋丸, 好香芋味, 煙煙韌韌, 好味, 本來想食多一轉天婦羅, 但實在太飽, 依家重好懷念, 好想立即再去食過.小食: 普通, 不過唔會好差, 好難食.牛柳粒: 好香黑椒味, 好淋.鯖魚: 都燒得好香, 唔會好乾, 燒番薯仔: 須然燒到個樣唔係好靚仔, 但超甜, 我鍾意食柚子大蝦沙律及大喜屋沙律, 兩款都係

小食: 普通, 不過唔會好差, 好難食.
牛柳粒: 好香黑椒味, 好淋.
鯖魚: 都燒得好香, 唔會好乾,
燒番薯仔: 須然燒到個樣唔係好靚仔, 但超甜, 我鍾意食
柚子大蝦沙律及大喜屋沙律, 兩款都係酸酸甜甜好開胃, 食得飽飽哋可幫助消化
蟹粥、天婦羅、小食
Other Info. : 下次唔會食咁多小食, 可以再食多兩轉D天婦羅
2014-10-25
$210 (Lunch)
Celebration
Birthday