2021-06-24
慕名而來,有朋友係附近返工介紹話呢間茶餐廳燒味超好書,今日接媽媽收工本身諗住試下燒味,見到個椰子雞煲媽媽想食就同媽媽叫黎食完湯底打邊爐🤤佢有個套餐係紙包骨,00後出生嘅我之前聽都未聽過,聽媽媽講呢個係手工菜,無咩餐廳肯整,估唔到呢間茶餐廳會有,下次黎試下🙈椰子雞煲 $168 半只(9.5/10)一鍋上到已經見到好多舊椰子肉☺️好足料,試下湯底啦,估唔到飲落椰香超濃郁,雞肉食落夠雞味,即使滾左好耐先夾黎食,雞肉都仲算嫩,證明餐廳選用嘅雞來貨夠靚👍🏻食嘅過程仲我係咁飲湯😝真係太好味😋問過佢地老細,之所以椰子味咁香濃湯底咁好飲,因佢地湯底base係用椰子肉打成漿而成😍再加上雞肉有落鍋炒香,更加好味❤️特別提示大家,椰子雞煲會跟個辣椒蒜蓉香蔥豉油,記得問服務員要幾片檸檬加落去醬到食,另有一番滋味🤤我都係佢地老細先知呢個食法,我更加喜歡呢種食法🙈豬皮一定要點!索曬椰子雞湯底🤤水魷魚爽口彈牙,師傅有特少少加工過,劃十字紋上去,估唔到係呢度咁普通嘅配送上師傅都有心機🤭餐廳設計上都有貼心位,佢地個凳下面有個籃可以裝袋🙈仲要估唔到今晚食飯會有柴柴陪我食,好幸福🥰
餐廳設計上都有貼心位,佢地個凳下面有個籃可以裝袋🙈
仲要估唔到今晚食飯會有柴柴陪我食,好幸福🥰