2010-07-01 32 views
為慶祝自己生日,特意到K11購買期待已久0既"生日蛋糕"~~Cremoso Craquelin作為綠茶的超級fans, 當然唔會放過試食任何綠茶味甜品0既機會!雖然綠茶味不太濃郁,但底層的朱古力脆脆同綠茶cream真係十分合襯整體即刻加唔少分!Blueberry cheesecake可能因為食完一口綠茶先食cheesecake 0既關係,第一啖0既感覺…係咸0既!cheese味頗濃,係傳統baked cheesecake 0既味道,不過唔係我杯茶~~但仍然屬上佳之作其實除0左cake, 我都買0左macaron 0既pistachio 同green tea favor不過唔記得影相...哈哈雖然兩個都係綠色,不過味道當然大相逕庭pistachio 較甜,green tea反而有番陣茶味!不過因為番到屋企先食,macaron的外層有點溶化下次要即場食~~
Cremoso Craquelin
整體即刻加唔少分!
Blueberry cheesecake
但仍然屬上佳之作

不過唔記得影相...哈哈
雖然兩個都係綠色,不過味道當然大相逕庭
不過因為番到屋企先食,macaron的外層有點溶化
下次要即場食~~
Blueberry Cheesecake
2010-06-18