終於去到呢一間,由呢一間一開張嘅時候已經book mark左^_^真係好開心!環境好似返返去恐龍時代,好有叢林feel,難怪咁多人嚟打卡!到而家仲係心思思仲想去多次🥲🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹去到呢度就當然試吓招牌腐皮壽司!🔸三文魚牛油果🥑($33)🔸柚子左口魚($32)🔸明太子燒玉子($29)🔸蟹膏厚燒玉子($29)🔸黑松露帶子($33)🔸蟹膏甜蝦($32)全部都十分之出色!不負「腐皮壽司專門店」之名!原來提供左25款嘅腐皮壽司,點左以上幾款,全部都水準超班!腐皮不會太過甜,薄身剛好包裹飯團,口感10分出色,吃得出比坊間更勝一籌!至於這麼多款,最出色是蟹膏,濃香冇苦味,不論配上甜蝦或者厚燒玉子,配搭都很得宜,不會互相搶風頭😌想不到的是,餐廳如此打卡,但是魚類質素頗為講究,甜蝦、左口魚、三文魚以及帶子都很有鮮味,不會浪費出色的腐皮!🔸奶蓋白玉烏龍($59)賣相超好,打卡一流!飲品上有一串白肉,嚼勁十足,奶蓋不算太重奶味,我都幾喜歡!烏龍同奶蓋都好夾,面頭有一層黃豆粉,好特別!🔸焙茶楓糖latte($54)這個飲品適合喜歡濃郁茶味的你!焙茶一向有烘焙過的香氣,使之更濃郁,稍稍苦澀,但配上楓糖
終於去到呢一間,由呢一間
一開張嘅時候已經book mark左^_^
真係好開心!
環境好似返返去恐龍時代,
好有叢林feel,難怪咁多人嚟打卡!
到而家仲係心思思仲想去多次🥲

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
去到呢度就當然試吓招牌腐皮壽司
🔸三文魚牛油果🥑($33)
🔸柚子左口魚($32)
🔸明太子燒玉子($29)
🔸蟹膏厚燒玉子($29)
🔸黑松露帶子($33)
🔸蟹膏甜蝦($32)

🔸奶蓋白玉烏龍($59)

🔸焙茶楓糖latte($54)
這個飲品適合喜歡濃郁茶味的你!焙茶一向有烘焙過的香氣,使之更濃郁,稍稍苦澀,但配上楓糖中和,不會飽膩!我比較喜歡這杯!