2019-11-19 30 views
最近scroll 港生活IG睇到回到味來慶祝開業2周年,見到d相都幾正正子所以決定同朋友試下。其實我係比佢既卜卜蜆煲吸引左😆平時雞煲多選擇,蜆煲又真係少聼d,呢度算係放題形式,揀完想食既煲,之後可以再點打邊爐配料、串燒。同埋超多款台式飲品,樽裝/罐裝/水吧整既都有,放題黎講算係好多款,我二話不説揀左最愛既百香果綠茶,朋友就飲蘋果醋。卜卜蜆煲一邊滾起一邊卜卜聲好得意😆問左餐廳原來佢地係用左沙白蜆😍,粒粒飽滿多肉又無沙,我平時煮沙蜆蒸水蛋亦係買沙白蜆,貪佢夠平、夠鮮味又少沙、容易處理,除左買花甲又多個選擇。值得一讚呢個蜆煲d蜆又真係幾乾淨,加埋惹味秘製醬料唔洗10分鐘就清曬d蜆🤤唔夠喉可以再免費加蜆,不過我要留肚打邊爐haha首先黎左一碟牛頸脊,牛味香濃,肉質亦夠嫩滑軟熟,個人覺得中意食牛既朋友可以encore。另外有唔少火鍋配料like 芝心丸、豬肉丸、肥牛、蟹棒、魚蛋、水魷、魚皮餃等等。海鮮串燒包括海螺、生蠔、扇貝、帆立貝、青口,我地叫左一款燒香菇都好好味,撒滿孜然粉少辣又惹味。