2023-09-07 51 views
岩岩打完風,襯個天氣仲叫做唔太熱就緊係去到下邊爐啦,今次去到一間叫肉浦團嘅火鍋放題到食,佢有4個set揀,最後我地揀左m5m8和牛set $368 1位,依家做緊二人同行一人半價,抵呀!優惠做到9月尾,9月尾前要食多次先😋😋依到食物種類都算多,有海鮮、豬肉等自助bar有熟食啦仲有30幾款嘅蔬菜、雜丸、豆腐等,可以拎黎打邊爐,仲要飲品有啤酒添😍😍依到完全滿足晒我嘅慾望我地叫左個醉雞湯底黎食,叫左個牛set黎食,就緊係瘋狂咁食牛啦🤩🤩今次主力講下d牛,因為有d牛嘅部位出邊火鍋店都冇咩提供1.醉雞火鍋:湯底以醉雞為基礎,加入多種香料同調味料而成。每一啖湯底都散發出濃郁嘅酒味。而且雞肉嫰滑點烚都唔鞋口,好正😋2.牛頸脊:牛頸脊肉質鮮嫩多汁細膩,富有彈性,嚼勁十足。每一啖都有濃郁嘅肉香味,肉質鮮美而多汁😋3.牛背峰:牛背峰肉質細緻,富有油脂,讓每一啖都充滿了肉嘅香氣😋4.臀腰肉心:臀腰肉心肉質鮮嫩,而有口感,用黎打邊爐都幾正😋5.牛臀尖:牛臀尖是牛肉中最嫩滑的部位之一,肉質鮮嫩而有彈性,真係食唔停口😋6.封門柳:封門柳肉質鮮嫩而多汁,帶有適度嘅油脂,而且肉味濃厚打邊爐就一絕啦😋7.原隻鮮魷魚開頭

1.醉雞火鍋

2.牛頸脊:

3.牛背峰:

牛背峰肉質細緻,富有油脂,讓每一啖都充滿了肉嘅香氣😋

4.臀腰肉心:

臀腰肉心肉質鮮嫩,而有口感,用黎打邊爐都幾正😋

5.牛臀尖:

6.封門柳:

7.原隻鮮魷魚
開頭以為係細細隻,點知係大隻嘅🤩食落爽口彈牙,又唔會韌

8.雞子
依到嘅雞子粒粒都差唔多size,而且都新鮮嘅,所以食落冇怪味,加埋個醉雞湯底,真係好正😋

整體黎講,餐廳食物質素高,而且牛肉款式都多,岩晒d牛魔王黎食餐飽