2023-09-22 53 views
一行3人,8點左右入去,無留意到店鋪收幾點,職員都剩係講低左一句「手機落單」,到我地落緊單途中,職員不斷行埋嚟,然後問落左單未?我哋見佢咁趕,已經入左2份餐點比佢先,但職員又行埋黎講:喂你地得2份餐?;又埋怨:點解唔同一張單落埋?其實已經好嬲。同行友人飲熱檸茶,向職員提出要多包糖,職員就有距離地「掉」左包糖埋黎🙂因為自身習慣熱飲到飲個下先落糖,亦都習慣左食完野先飲野,就將包糖放左係手機旁邊,隔左幾分鐘,職員一言不發,就收走左我包糖🙂8點27分,職員就話要埋數,叫我地埋單;有人問幾點收,職員話9點,我地先知收9點其實咁趕收工,我地入黎個陣講句「8點半last order、收9點」,咁客人咪可以諗下跟唔跟到貴店咁趕既速度同咁有禮貌既服務🙂咁又唔會咁辛苦阿職員你啦~最後45分走個陣,店鋪重有其他食客,但已經熄哂音樂等緊收工成餐飯剩係感覺到職員又想賺埋臨尾幾個客但又唔想你阻職員收工,所以咩都趕,咩都唔講🫡食到成肚氣,真係食唔到啲野食係咩味🙂唔會有下次

其實已經好嬲。

最後45分走個陣,店鋪重有其他食客,但已經熄哂音樂等緊收工

食到成肚氣,真係食唔到啲野食係咩味🙂唔會有下次