2018-08-24 318 views
今日要多謝賞茶令我放工買杯嘢飲都買到嬲。剛剛6點幾去荃灣廣場分店買嘢飲,本來收銀機前面有一對大陸母女企喺度,但到我差不多行到埋去時兩母女行開咗(大約五米距離),收銀前面冇任何人,咁我即刻問清楚你哋職員(染灰白頭髮)買一送一優惠,之後再諗咗五秒左右想落單時,嗰兩母女迫埋嚟打尖,我讓咗畀佢哋。等到我同職員落單時,被一位女職員打斷,話我打其他人尖,但呢位職員根本唔知道剛剛被人打尖嘅係我,而其他啱啱到嘅客人唔知情就企咗喺對母女後面(以為兩母女係隊尾)。如果我真係插隊/打尖,相信跟住喺後面十幾個人會起哄,而唔係唔出聲。但女職員唔知頭唔知路,係咪應該問返同我落緊單嘅職員了解咗先,而唔係亂咁無理指責客人??要我無端端花2-3分鐘講返清楚,女職員仲想話只係堅持要排隊啫,一句道歉都冇。喺不斷被佢打斷情況下,最後係落錯單,而且唔肯換。
今日要多謝賞茶令我放工買杯嘢飲都買到嬲。

2018-08-24
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)