2021-09-22
一星期前先寫完一篇好評,因為一個四眼後生女職員,今日要黎寫一篇差評!今次無叫麵,叫咗兩個荷葉飯。因為上次有提及荷葉飯較出色,但可惜今次嘅荷葉飯有啲失望。荷葉飯入面有冬菇粒,蝦米混入,上次叫海鮮荷葉飯,食落好香口,中間亦好多料。今次荷葉飯中間少料咗,無咗個種香,唔知係咪海鮮焗出黎先有個種香味。肉餅同平時個啲包點先生無咩分別。另外叫咗檸檬炸雞,雞比較鞋身,一般般,不過$15係咁上下。重點來了,叫了三串串燒,落單時已多次重覆不要辣,因為我知串燒好鐘意落辣粉,啲辣粉會好辣,而我本身係唔食辣。我話唔要辣嘅時候,個職員仲有俾反應我。點知串燒黎到充滿辣粉,首先黎咗兩串,牛同豬大腸,黎到見到咁多辣粉,即刻叫返落單個職員過黎,問佢呢碟野係咪辣,我食唔到辣,佢竟然答我其實都唔係話咁辣。大佬,一係辣一係唔辣,點樣都唔係咁辣?唔食辣嘅人係一點辣都唔會食到,更何況串燒充滿辣粉?!我無語,當日黎m都無心情同佢嘈!期間水吧一個肥女人聽到,應該係老闆娘,話如果唔辣單會打出黎,我睇返張單真係無打,即係落單個職員問題。老闆娘話唔緊要,可以換返俾我地,但有問題個職員只係攞咗串豬大腸去換,留下辣牛串燒🥲🥲 好彩我男朋友食到少
鯛魚荷葉飯
肉餅荷葉飯
另外叫咗檸檬炸雞,雞比較鞋身,一般般,不過$15係咁上下。
檸檬炸雞
期間水吧一個肥女人聽到,應該係老闆娘,話如果唔辣單會打出黎,我睇返張單真係無打,即係落單個職員問題。老闆娘話唔緊要,可以換返俾我地,但有問題個職員只係攞咗串豬大腸去換,留下辣牛串燒🥲🥲 好彩我男朋友食到少少辣,但佢都食到飲咗好多水,我就掂都無掂過。
隔咗陣黎埋第3串羊肉串燒。妖!又係充滿辣粉嘅!係咪玩野?已經多次講唔要辣,點解未黎個串,之後黎到都係辣?!我地已經無再出聲,因為飲食業都唔敢講太多,轉頭係廚房加料就得不償失。最後男朋友默默咁食哂,辛苦哂了😔😔
勁辣羊肉串燒
勁辣豬大腸串燒
呢串係之後換過唔辣嘅豬大腸,有豬腥味,中間過多肥膏,同埋唔知點解起哂泡咁。
其實間鋪其他人無嘜野,係呢個職員真係好有問題,仲同個唔食辣嘅人講都唔係好辣姐😪😪 短期內不會再光顧。