2019-02-05 2152 views
我D老友係韓流迷,約得佢出街,例牌都一定要食韓國野先可以滿足佢GE韓流精神。今日係朗豪坊行街簡情人節禮物,行到攰攰地就去左Lab 10食野,呢度同一般GE韓式餐廳唔同,有韓燒之餘,亦都有唔少GE韓國特色菜式同飲品可以簡。我地叫左個韓式煎餃子($38)做小食,先墊一墊肚,餃子果然上得快,餃子都煎得幾香脆熱辣辣,點埋個醬油食,一人一舊,岩哂醫一醫肚。韓燒方面我地叫左2大盤肉同一盤菜,分別係豬雞大聯盟($268)、濟州三色豬五花($130),同埋蔬菜拼盤($88)。豬雞大聯盟上檯時嚇左我地一跳,因為我地唔知佢個份量有咁多,而且食材亦十分高質,由左至右有西班牙豬架、濟州三危五花腩、豬護心肉、柚子黑椒雞扒、柚子黑椒豬頸肉同埋韓式豬大腸。呢度GE食材都幾新鮮,而調味唔會太重,只係輕輕帶出肉GE鮮味,食到高價野,非常開心。而菜蔬亦都非常新鮮,唔會有因為放得耐梅哂,起哂黑班GE情況,拎去燒非常不錯。另外,跟拼盤有三款醬汁俾你簡,岩哂唔同口味GE食客!韓式辣年糕($88),年糕都煮得夠綿夠透,配埋個韓式甜辣醬煮夠哂惹味,仲有D韓式魚片拌下,辣得我地好過癮,哈哈!韓式水冷麵($75),個麵好有口感,醋係額

韓式水冷麵($75),個麵好有口感,醋係額外提供的,俾客人自行調節返個甜酸度,涼陣陣又酸酸地,非常開胃。

鰻魚鐵鍋炒飯($128),呢個炒飯好充量,我地一人一碗飯都仲係有剩,認真不得了,可能用鐵鍋整,所以D飯粒可以炒得比較乾身略帶焦脆,而整個飯落左鰻魚醬去炒,調味亦剛好,夠味夠火喉。

以朗該坊呢D貴價商場黎講,呢度GE價位質素都合理有餘了,多人聚餐的話,不妨一試。
2019-01-30
$250 (Dinner)