如果你有留意開米線關注組嘅朋友,<荃灣老闆娘米線>你一定唔會覺得陌生啦! 可惜過去個幾兩個月,呢間米線店都進行緊翻新工程,直至剛剛11月1日先重新開業。好多朋友仔都話自己曾經食過白果,🤟🏻其實老闆娘每一日都會上社交平台 update嗰日嘅開舖營業時間,唔想去到先發現冇開嘅話記得check check先啦!前兩日久違地去再食老闆娘,叫咗最鍾意嘅酸辣湯米線(走蔥),配上 特色蝦滑釀炸豆卜、魚肉腐竹、時菜😋老闆娘啲炸物真係非常一流,唔會油淋淋、爽口酥脆!米線同湯底嘅經驗程度更加不在話下,鍾意食酸辣湯底嘅朋友一定唔好錯過,呢度嘅酸味比出面坊間嘅再酸多幾倍 哈哈,加埋辣好過癮㗎!同行朋友唔食酸,就叫咗麻辣湯底,呢度仲有其他特色湯底譬如蒙古湯等等!因為每次都比酸辣湯底吸引住,所以食咁多次都未試過其他湯底🤣🤣🤣講食物嘅話呢度真係冇得彈,不過環境就一般,前兩日五點幾去食都要等一個鐘頭先入到去,等候嘅位置都係冇風扇同冷氣,試過夏天等真係好辛苦。加上嗰到喺熟食街市範圍,所以稱唔上好舒適或者乾淨,如果有興趣去試嘅朋友建議五點就好到啦🤣應該唔洗同人逼

2021-11-06
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)