2019-09-19 22 views
從來都好少食卡通主題餐廳,因為好怕排隊,但好朋友叫到,我的原則就拋開了!入到去有一種無形嘅開心嘅感覺! 全店都有好多好靚嘅鴨仔公仔,勁多打咭位,童真真係返曬嚟! 燒賣皇 $42 每粒燒賣上有朵花花裝飾,依粒燒賣好多肉地,裏面的肉質夠爽,唔會林patpat, 仲要每一粒到大大粒. 錦鹵雲吞 好耐冇食過錦鹵雲吞啦, 佢放咗喺一個幾靚嘅鞦韆造型嘅裝飾物, 十分別緻. 每一口食都"卡卡聲", 好香脆, 裏面有肉丸同蝦肉,加埋啲酸梅醬食令人回味無窮!鮮蝦腸粉 $38 好出奇叉燒腸,牛肉腸同鮮蝦腸都同一價錢,當然選鮮腸啦!每隻蝦好大隻, 腸粉又夠滑,上面有麻油粒,食用香花仔, 對比傳統腸粉真係有啲新花臣呢!蟲草花蒸雞飯 $62 撈飯的豉油又甜又傑身, 同啲蒸好嘅飯好match!雞肉嫩滑同juicy, 連埋啲蟲草花食,好滋補吖! 最後係甜品 - 楊枝甘露 , 佢除咗有芒果汁,芒果粒,西米同柚子粒之外, 仲有可愛嘅鴨仔啫喱呢! 每碟點心都有可愛嘅鴨仔貼紙竹籤,加埋啲鴨仔錢罌公仔,一邊打咭一邊享用美食,真係食得好開心!

錦鹵雲吞

鮮蝦腸粉 $38