2021-12-14 64 views
觀塘新落成嘅裕民坊,已經開咗唔少食肆,當中有包括咗喺元朗、荔枝角同九龍灣都有分店嘅INN - I’m Not Nothing. 觀塘店有室內同室外嘅部份,室外其實都係喺商場入面,只係無牆/玻璃間開。空外座位雖然相對開揚,但裝飾非常之優雅,絕對係打卡嘅好位置。不過喜歡食嘢多啲嘅我,又覺得室內室外都ok,所以都係講返嘢食先。油浸挪威三文魚柳、鮮蠔忌廉汁保持住三文魚嘅嫩滑 ,唔似煎咁好易令魚肉煮得過耐而粗糙。而鮮蠔忌廉汁亦相當驚喜,蠔嘅鮮味,混合喺忌廉汁,同三文魚配合得天衣無縫。紅酒燴牛面頰意大利飯除咗傳統咁用燉嘅方式,慢煮亦係近年好常見兄烹煮方法。慢煮可以輕鬆咁將牛面頰肉煮得腍身入味。醬汁同意大利飯更係依道菜式嘅靈魂,醬汁令牛面頰肉肉味提升,非常好味。熱情果薄荷梳打酸甜冰爽嘅熱情果薄荷梳打、雖然話夏天飲依個更加合適,但都係一款唔錯嘅飲料。派對白桃烏龍茶一開始已經香氣撲鼻,但再泡耐少少先飲,白桃同茶味會更出更好飲。