2021-12-21 202 views
呢排小編特別愛上咗食海膽🤤,有時真係忍唔住口痕就會想食。而今日都唔例外,突然好想食到海膽既鮮甜,所以今次都要係何文田買返半板嚟食🤪。上次係某間餐廳食過馬糞海膽,味道就唔係太討好🧐,今次就外賣加拿大海膽啦。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈加拿大海膽(半板) $198一打開見到海膽既色澤同咁飽滿已經非常開胃,一啖放入口😳,味道濃郁,海甜鮮味,正。海膽必定會畀埋紫菜,卷埋海膽嚟食味道唔會因為海膽而咁單調😝,仲有些少脆口同甜味添。色澤係好鮮既橙色,證明無變壞,望落非常吸睛👀。而價格上,雖然畀比水產店或專門店貴,但有時心癮起上嚟唔理得咁多喇🤓。 ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦總結:小編今次只係嗌咗餐廳既海膽外賣,有機會會返兜再試埋壽司刺身同熟食。小編係外面望入餐廳就覺得環境應該幾舒適,仲有啲去咗日本既感覺添,非常貼地😊。
呢排小編特別愛上咗食海膽🤤,有時真係忍唔住口痕就會想食。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈加拿大海膽(半板) $198