小編平時係旺角食飯通常都會係女人街多,因為覺得就腳又多野食🤣。但自從上次小編係旺角近住油麻地一帶發現一啲隱世美食後,覺得呢到唔單止可以做到平民價錢咁簡單,仲可以搵到特色美食👀。今次小編就去到上海街,係朗豪坊再行後少少既地方就會搵得到🏃‍♂️,一間叫做「兄弟幫食堂」,從室外內裝潢非常新穎,而且乾淨企理,小編當然要一試✨。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈香蔥滑蛋肥牛大碗飯 $49小編留意到其他食客唔多嗌餐廳既快餐,反而係嗌餐牌入面既滑蛋飯🤔,而且小編見到隔離檯食得津津有味,所以嗌呢款大碗飯🙌。份量非常多,小編竟然食唔哂,而且滑蛋整個佈滿係飯上面,每一啖飯都食得香滑既蛋🥚。而肥牛煙韌入味,燒汁香濃,配係淡淡既滑蛋上👃,充分咁調節到味道。重點就連肥牛都一樣好多,小編太怕韌得太難咬開,而餐廳既肥牛就無呢個問題👍。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦小編見到餐廳有賣緊日本酒🍾,同有一支非常巨大既日本酒作擺設。餐廳既裝潢其實畀人感覺好舒適,唔會覺得雜亂無序,而且仲有一幅大畫作🎆,小編就係呢到賣個關子,希望朋友們親自過嚟望下啦👀。餐廳既位置係上海街朗豪坊後面,只係過一兩條街就到😼。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈香蔥滑蛋肥牛大碗飯 $49

2020-10-24
$49 (Lunch)