Hiring
$16,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
小編今日喺去玩之前,就緊係要去醫飽個肚先啦🍴。而今晚難得嚟到中環一帶,點都一定要試吓中環呢區嘅拉麵🍜,因為上網見呢度都有好多出名嘅日本拉麵食㗎。今次小編就嚟到一條巷仔位隱藏咗既一間拉麵店,行入去就會見到呢間「立体派拉麵」🏠。而餐廳入面有一款拉麵係以芫荽為主題🌿,但小編就對芫荽就冇太感興趣,唔知大家會唔會鍾意食芫荽呢種味道呢?✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈特級白湯(大) $118小編就決定叫咗另一款 - 白湯拉麵🍜,仲要特登叫大款想試吓大碗拉麵又有啲咩分別先,小編個人認為拉麵嘅一般份量1.5倍到,入面同樣都有叉燒、筍片同溏心蛋,不過大拉麵就有一隻溏心蛋🥚,配料都同樣多啲。係味道方面雖然入口有少少苦澀味,但呢種味係由原汁原味豬骨熬出嚟先至有咁白既色亦有原味✨,雖然湯底出色,但亦未有太大令小編深刻既感覺😲。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦小編比較喜歡餐廳既室內環境,泛黃既燈光🌟,木質檯櫈,同餐廳保持湯底自然原味既感覺好似。另外,就係芫荽拉麵好特別,芫荽愛好者絕對要嚟一試👀,無乜日本餐廳可以食到呢款拉麵,好新穎。而且餐廳位置係窄巷到,行大街未必易見🛣,細心搵一搵先會搵到,希望大家有機會嘗試到啦🤲。
🎈特級白湯(大) $118

特級白湯(大)
特級白湯(大)
2021-03-26
  • 特級白湯(大)