個晚係灣仔收工,順搵埋同事一齊去食近日IGable既彩色餃子先除左店家以天然蔬果汁整成既繽紛餃子之外,餐牌上仲有一啲冷盤同小菜可以揀我地先要一份冷盤“雞絲粉皮”HKd$48打頭陣,開聞胃先雞絲份量唔少,入面仲有平時好少落起呢個菜色入面既烤夫添,索左啲麻辣汁既粉皮同烤夫,愈食愈刺激激跟住我地既主角都到場啦啦啦啦我呢啲三心兩意既胃食鬼,呢款“五褔臨門”HKd$78就岩晒我啦,一次可以試匀咁多款口味既水餃而同事因為之前已經食過,所以佢就要返8隻佢最中意既口味“悔三鮮水餃”HKd$62就夠嚕我先食黃色既冬菇豬肉餃,菇肉比例適中,食得出無落味精,係家中既味道白色既剁椒餃幾特别,以魚肉為内餡,質感有像魚丸般而帶有微辣綠色既素三鮮其實唔素加,入面係韭菜、雞蛋同蝦肉紅色既蕃菇牛肉餃就香濃得黎超juice,加上有蕃茄微酸,成為我當晚既至愛而黑色既海三鮮的確係幾鮮,有元貝、魷魚同蝦肉等材料製成呢度既水餃外皮唔算好薄,但肉餡足料,所以粒粒包滿,吃下時仲有超多肉汁,蠻不錯的最後再加配一大碗“菌菇湯麵”HKd$20就夠曬飽肚你地食餃子既時候中意飲咩呢,小妹就中意配上“豆漿”HKd$12啦俾錢既時候,店員仲好熱情

我地先要一份冷盤“雞絲粉皮”HKd$48打頭陣,開聞胃先

跟住我地既主角都到場啦啦啦啦

白色既剁椒餃幾特别,以魚肉為内餡,質感有像魚丸般而帶有微辣

綠色既素三鮮其實唔素加,入面係韭菜、雞蛋同蝦肉

而黑色既海三鮮的確係幾鮮,有元貝、魷魚同蝦肉等材料製成

最後再加配一大碗“菌菇湯麵”HKd$20就夠曬飽肚

俾錢既時候,店員仲好熱情咁叫食返粒薄荷糖添
Type of Meal
Dinner