2020-06-18
星期二同老公去咗尖沙咀海運大廈食飯, 一上到去就畀好漂亮嘅景色吸引住。對住維港嘅無敵大海景 ,成個餐廳嘅佈置仲好grand添!.我哋揀咗:六公館黑毛豬叉燒 /法式封油鴨沙律/ 黃金反沙芋條伴公爵雪糕/ 六公館海膽燴飯/ 日本舞茸菇浸大芥菜。.必食推介嘅六公館黑毛豬叉燒果然名不虛傳,入口即溶,仲好juicy添!.法式封油鴨沙律 十分特別,喺好新鮮嘅沙律菜上面,仲有一塊塊外脆內軟嘅鴨片,好好味!.六公館海膽燴飯係我至愛, 飯汁十分之香滑,再配有大大塊新鮮嘅海膽喺上面,令到味道更加濃郁~.侍應仲好細心幫我哋揀咗個 日本舞茸菇浸大芥菜㖭!佢話過菜淋淋地啱曬阿女食^^.最後上埋個甜品 黃金反沙芋條伴公爵雪糕, 雖然等咗成十分鐘先到,但係見到成個擺設同埋乾冰做出來嘅煙霧效果,覺得十分值得!雪糕亦都充滿香香嘅茶味 ,食完係口入面不斷回味~
對住維港嘅無敵大海景 ,成個餐廳嘅佈置仲好grand添!