2012-05-07 85 views
十五號清晨先落機,係美國食左成個月垃圾,漢堡、薯條、pizza ﹗勁乾、勁燥、勁咸 ﹗好掛住我地既真正廣東菜呀 ﹗即刻要食返餐中菜先得,但有點強差人意啊。新 menu 喎,不過大同小異,好耐無黎喇 ﹗搞錯呀,青斑仔賣晒,其他魚最少斤半,得兩個人點食喎,好想食魚呢,係沙漠食死魚死左成個月喇。拍青瓜,女友有排都未到,叫個拍青瓜濕吓口先,點知拍左成半粒鐘先拍到黎我面前,女友都黎到坐低左喇。大量既陳醋加生蒜米,青瓜新鮮多汁又爽口,不過真的酸了點。女友不食酸的,我只好自己搞掂晒佢。海皇魚翅羹,睇錯左添,我原先以為係燉湯。湯底味濃,有海鮮香味,質地厚薄適中,好食好食 ﹗加左浙醋既海皇魚翅羹,又開胃又勁好味 ﹗蜜橘排骨,睇個名都知係甜啦 ﹗橙色醬汁帶橘皮清香味道,都幾特別,質感軟腍,不過不失啦。蠔皇鮮菇扣遼蔘,依家正係 promotion 期間,六十蚊有找,超抵食 ﹗當然一分錢一分貨。遼蔘質量算滿意,幾十蚊想點喎 ﹗夠滑夠彈又扣得入味,鮮草菇好鮮味,好食 ﹗熱騰騰用鍋上,正 ﹗翡翠靈芝菇炒蝦球,唔多見有靈芝菇喎,得幾片雲耳。蝦球質感爽到假,用勁鹽醃再啤水,唔新鮮。味道勁咸,咸到苦 ﹗入唔到口,要放棄

翡翠靈芝菇炒蝦球,唔多見有靈芝菇喎,得幾片雲耳。蝦球質感爽到假,用勁鹽醃再啤水,唔新鮮。味道勁咸,咸到苦 ﹗入唔到口,要放棄 ﹗成碟送只有脆肉瓜最好食。總評價為劣,寧願去咪走雞食小炒,依家埋單七百蚊,唔值。

拍青瓜
海皇魚翅羹