21/4/2021 星期三,我哋三人行,好耐冇嚟沙田了,大家都想食酸菜魚,嚟到新城市廣場,見到這間「稻成」以酸菜魚做推介,咁就一於試吓喇。侍應們好nice,介紹我哋叫二人套餐,而酸菜魚仲可以走辣,啱我😊套餐揀咗:小籠包,夠肉汁。蒜泥白肉卷,用白肉包住青瓜,夠晒爽口!酸菜魚(走辣),大大鍋,好多魚肉,酸菜魚湯撈飯,好正。火腿奶油津白,好味。豆沙鍋餅,不太甜,好食。另外,見到餐牌有 北京片皮鴨,由於好耐冇食,今日就叫一隻北京片皮鴨,滿足一下啦!皮脆肉嫩,好食呀!仲有,孜然手抓排骨,又好吸引喎,一碟有3條,剛好一人一條,忍唔住,加埋這一款啦😋最後,食過豆沙鍋餅之後,又心思思想食埋 高力豆沙,因為這兩款甜品,係甜品孖寶,不可缺少。餐廳環境舒適,侍應們好友善,招呼周到,今日好好享受了一頓美味午餐,大滿足!
套餐揀咗:
小籠包,夠肉汁。
蒜泥白肉卷,用白肉包住青瓜,夠晒爽口!
酸菜魚(走辣),大大鍋,好多魚肉,酸菜魚湯撈飯,好正。
火腿奶油津白,好味。
豆沙鍋餅,不太甜,好食。

小籠包
蒜泥白肉卷