2021-05-29 210 views
去咗又一城的王家沙.花樣年華,這裡有非常多的選擇,不同種類的上海點心及小菜,啱哂喜歡吃上海嘢的朋友。我哋order咗:三絲粉皮陳醋海蜇頭招牌蟹粉小籠包蟲草花螺頭燉雞湯上海擔擔麵薑茶湯丸芝麻豆沙餅自製鮮豆漿前菜點咗冷盤三絲粉皮和陳醋海蜇頭。三絲粉皮有雞絲,青瓜絲和火腿絲,配上口感潤滑的粉皮,拌埋麻醬吃。陳醋海蜇頭酸微微又爽口。兩樣都係開胃小菜。這的必食推介,一定要食小籠包,呢籠招牌蟹粉小籠確實好味, 1籠5粒,皮薄餡靚,內有濃濃嘅湯汁,由於有蟹粉嘅關係,感覺更加鮮甜。喜愛喝湯所以又點了熱騰騰的足料燉湯,夠哂滋陰保健,喜歡燉湯,因為相對少油特別清甜。 上海擔擔麵亦係必食之選,有花生的香味,麵再索埋d湯汁,好滋味。最後甜品係薑茶湯丸和芝麻豆沙餅。薑茶湯丸的薑味好強,湯丸白白嫩嫩載住芝麻餡,食完暖在心頭。芝麻豆沙餅的餡甜度適中,而且有非常多芝麻鋪面,外脆內軟。配埋豆味豐富的暖豆漿飲,暖胃滋潤。

我哋order咗:
芝麻豆沙餅
自製鮮豆漿

2021-05-21
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)