2023-03-22 383 views
除咗以前去運動場,好少入小西灣,呢日過黎探朋友,都唔知有咩食,但架巴士喺富景度落,一落車就見到御翠園京川滬小廚 (柴灣),見幾方便,又想食下上海菜、川菜,就入嚟一試,估唔到一個簡單屋苑商場嘅京川滬菜館,啲食物食落都唔錯,又幾好味道。入嚟坐低,餐廳服務良好,侍應都主動介紹唔同菜式,而環境亦都很乾淨企理。呢日我叫咗雞絲粉皮($50)、小籠包(4隻)($40),以及一碗小酸菜魚。雞絲粉皮我最鍾意食雞絲粉皮,呢度啲雞絲肉味香,粉皮夠薄但作彈牙有咬口,花生醬汁配製味道得宜,好快食完一碟,回味無窮。小籠包店員推介,今天剛剛包好,然後蒸煮,熱辣辣上枱,皮薄餡靚,新鮮味美。酸菜魚酸菜湯底味道濃郁,魚味亦濃,質地軟稔,亦有彈牙薯粉襯底,食完十分滿足。正宗上海菜御翠園京川滬小廚 (柴灣)柴灣小西灣道18號富景花園富景商場地下49-50號舖

雞絲粉皮

小籠包

酸菜魚

正宗上海菜
御翠園京川滬小廚 (柴灣)
柴灣小西灣道18號富景花園富景商場地下49-50號舖
2023-03-21