2017-09-08 117 views
去左旺角行街,食飯想食下米線,但又吾想食乜仔乜哥,朋友就帶左我食呢間村爺爺,好正,好食丫。入到去冇乜特別,地方吾大吾細,但人客都好多,我地吾介意搭枱,所以一到就有位,嗌左碗米線同小食,超正又平。小食點了黑毛豬片墨魚圈,加麻醬食好甲又好食,豬片好爽,墨魚圈又好彈牙,先28蚊,都幾大份,兩人share食,好抵食。另外仲食左極上海鮮龍蝦湯米線,加8元要左響玲,包左熱飲,凍飲就加3蚊,上碟俾佢嚇親,因為真係估吾到成隻龍蝦頭係度,偷偷見到旁邊食客都嘩左聲,哈哈,厲害丫,湯底勁龍蝦味,仲有超多海鮮,青口帶子蝦墨魚尤魚硯等等,好鮮甜,個湯底咁正,響玲浸落去好好食,大大碗,夠晒飽,仲有吾少配菜,好味道。