2023-08-20 40 views
台灣菜最吸引人嘅就係款式多元化,呢日我哋嚟到元朗YOHO臺北棧🤩呢度嘅裝修主要粉紅色為主,打卡一流!鹹蛋黃芋泥蛋餅,一上枱就見到擺盤好靚,鹹蛋黃碎粒佈滿晒成份蛋餅,一咬開入邊嘅芋泥湧晒出嚟😍勁滿足😍而且甜味適中,就算一個人食晒成份都絕對冇問題🤣蒜泥台灣水蓮,水蓮係台灣嘅特產蔬菜,而且有助消水腫,食入口有淡淡蓮花香,而且非常爽脆,配上輕輕嘅蒜泥味道,味道非常好😝松露魯肉飯,魯肉飯絕對係台灣菜經典,而呢到加上松露,呢個配搭好特別,陣陣嘅松露味,但味道唔會太鹹,好容易令人一啖接一啖,食到唔想停🥰擔擔牛肉麵,好足料,有牛肉之外,仲有豆腐、蟲草花,牛肉非常入味,大大塊😋木瓜牛乳,木瓜味好清甜,而且木瓜份量好多,令人好滿足😝芋泥牛乳,芋泥同牛乳味道好夾,兩者嘅味道混合埋一齊,勁濃郁😚
木瓜牛乳,木瓜味好清甜,而且木瓜份量好多,令人好滿足😝
2023-08-08
Type of Meal