2024-01-05
上次同阿仔食過大閘蟹放題🦀,感覺良好🥰。今次有羊腩煲🥘任食,仲要買一送一,雖然我唔係好鍾意食羊🐑,但見平平地就去試下,去到發現除咗羊腩煲任食,仲有其他3️⃣款放題套餐。咦?!加錢仲可以改成羊腩煲,食完再打邊爐🤭。咁不如....牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐 $329 由於當日喺假期前夕,所以每人+$3️⃣8️⃣(星期五、六、假期和假期前夕都要),上次大閘蟹就6️⃣部曲,而今次就係5️⃣重奏。1️⃣前菜有🔟款選擇,可惜當日有啲已經售罄🥲,所以只點了椒鹽魷魚穌🦑,魷魚穌外層炸得十分鬆脆乾身,外脆內軟,完全唔韌😋。2️⃣火焰雞煲辣度🌶可以選擇唔辣到大辣,但注意係冇bb辣嘅,最後我地揀了小辣。上枱後一陣,店員會溫馨提示我地準備打卡影片📸,倒入酒後🍶,再用火焰🔥將酒精揮發,酒煮提味後,雞味更濃。雞件🐓啖啖肉,嫩滑又惹味😍,我覺得小辣🌶還可以,但老婆就嫌唔夠辣。3️⃣ 時令海鮮拼盤今日有蒸蟶子、蒸帆立貝、蒸蜆、大蝦🦐,中間仲有吸曬海鮮精華嘅烏冬😍。4️⃣雙冬羊腩煲 +$38/位由於我地湯底改咗成羊腩煲🥘,湯汁味道勁濃😍,羊肉🐑皮層入口香滑彈牙,肉質肥美軟嫩🥰,肉味香濃又無騷味,勁好食又暖身🤤。配料支竹、紅蘿蔔🥕、冬菇🍄吸收哂啲湯汁,十分惹
牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐 $329
1️⃣前菜
2️⃣火焰雞煲
3️⃣ 時令海鮮拼盤
4️⃣雙冬羊腩煲 +$38/位
由於我地湯底改咗成羊腩煲🥘,湯汁味道勁濃😍,羊肉🐑皮層入口香滑彈牙,肉質肥美軟嫩🥰,肉味香濃又無騷味,勁好食又暖身🤤。配料支竹、紅蘿蔔🥕、冬菇🍄吸收哂啲湯汁,十分惹味😋。
5️⃣任食火鍋放題
食完羊腩煲,店員就會幫我地加水🫙(店員唔建議加湯,怕味道太濃)。配料選擇唔算太多,但係食到呢一刻,已經差不多半飽😂,所以我地只係主攻幾款牛肉🐂。
🌟手切澳洲和牛封門柳
🌟M9澳洲和牛
🌟牛小排
牛肉🐂望落十分對辦,果然質素唔差,肉質軟腍有油香,有中上嘅水準😋。
其實外面仲有個自助飲品區,有各款汽水🥤啤酒🍺,仲有自家製飲品,強烈推介佢地嘅竹蔗茅根水😋。
總括而言,人均4百蚊可以食到羊腩煲,海鮮,任食雞煲和火鍋,可以一次過滿足幾個願望,而且質素絕對唔差。大家仲可以like佢地嘅社交平台,收藏佢地嘅OP,即刻送多20分鐘用餐時間,即係140分鐘,咁吸引,大家仲唔快啲去旺角試下。