2018-04-26 284 views
係日本食和牛就食得多.. 係香港想食都唔係周圍有.. 就算有都未必好食.. 不過我之前都食過好食.. 所以今次帶朋友去試下.. 滿滿日本風嘅裝修..青蘋果酒 & Asahi: 食得燒肉點可以無杯啤酒啤啤去.. 如果唔飲得咁多可以叫青蘋果酒.. 淡淡地易入口.. 煙三文魚沙律: 份量二人食剛剛好.. 三文魚配千島汁.. 沙律就配另一款.. 其實我覺得一款汁都夠了.. 三文魚本身無汁都可以.. 依家就口感複雜左.. 無左本身嘅鮮味.. 不過沙律本身新鮮就已好味.. 泡菜煎餅: 煎得幾香口.. 食落個口感都幾似蔥油餅.. 個醬汁有少少辣.. 我個人覺得唔點醬汁會好食D.. 入面都有少少蔬菜可以中和一下油膩.. 左上 - 牛肉眼: 和牛必食推介 我鐘意食呢款因為肥瘦肉平均.. 唔會一食落口就成口油.. 而且會慢慢滲出肉汁..  令人回味無窮.. 哈哈.. 同埋點呢一款數量比較多(感覺上)..左下 - 牛排肉: 位於後下方後半身.. 呢一款睇落完全唔見有肥肉.. 不過食落口感就較多油.. 雖然都好好味但對於我怕肥女仕就要食少D.. 右上- 豚肉眼: 諗住點返個豚肉試下口感如何.. 豚肉要煮得比較

青蘋果酒 & Asahi

煙三文魚沙律

泡菜煎餅

左上 - 牛肉眼: 和牛必食推介
右上- 豚肉眼: 諗住點返個豚肉試下口感如何.. 豚肉要煮得比較耐.. 食落口都感覺比較"Un"左少少.. 同埋較為普通都係食返和牛係最Perfect..
右下 - 牛舌:  我自己本身都好鐘意食牛舌.. 我喜歡個種口感.. 而且切得夠薄.. 快熟快食.. 點埋醬汁仲一流..

和牛-  牛肉眼,  牛排肉,    牛舌,  豚肉眼
2018-03-04