上次去過樓上cafe,感覺挺不錯,所以再約朋友去另一間感受一下親切友善的服務。呢度以紅白色爲主的裝潢,有很多模型裝飾,有種到朋友家玩的感覺。另一邊有高雅的水晶吊燈,聞說全店的傢具都是設計師人手製作,很有心思。近門口位置放了不少board games ,開party或聚會都很適合。我地點了晚餐套餐及小食和飲品,最後仲有甜品,甚為豐富。鮮雜菜沙律配日式蛋醬 (跟餐 $10),別以為加錢就馬虎,沙律菜新鮮爽脆,雖然配簡單的蛋黃醬,但味道好,而且份量仲夠多,好抵食。墨西哥雞翼$68,一共有8隻,同水牛城雞翼既分別就係呢個不會酸的。味道微微辣,醬汁滿滿很惹味,一點都不刺激,再多也食到。香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉 $115,一上枱就覺得好吸引,呢度不但份量足,味道還不錯,而意粉的配料也相當豐富。蜆肉鹹鹹地好爽口,煙三文魚嫩滑肥美,兩款配料及蘑菇的份量很多很正。意粉煮得偏軟身,掛到很多多忌廉醬汁,食落很creamy奶香味濃。雪山玫瑰 (跟餐 補$15),外相好靚好岩女仔飲,用玫瑰汁、檸檬汁及乳酪調成,好香玫瑰花味,微酸的乳酪好清爽,令人不停想飲。伯爵 $42,用朱古力、鮮奶、益力多沖調而成,有淡淡朱古
我地點了晚餐套餐及小食和飲品,最後仲有甜品,甚為豐富。
鮮雜菜沙律配日式蛋醬
墨西哥雞翼
味道微微辣,醬汁滿滿很惹味,一點都不刺激,再多也食到。
香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
雪山玫瑰
伯爵
伯爵 $42,用朱古力、鮮奶、益力多沖調而成,有淡淡朱古力味,也有牛奶味,兩者平均到,還有點乳酸味,很開胃順喉。
最後上甜品時,就去玩下小遊戲,今次揀了飛行棋,因為朋友話報返上次一戰。 另外都玩了「UNO」、紙牌等等。
藍莓芝士餅
藍莓芝士餅 (跟餐$15),套餐的話,必點甜品,除了價錢抵左,甜品味道更誘人。
藍莓醬酸酸甜甜,正好中和芝士餅的膩感, 芝士餅是紐約芝士餅的扎實質感,所以味道濃厚,入口慢慢溶化,味道仍留在口中。
2017-04-18
墨西哥雞翼