周圍嘈雜,我尋到這間台食館,心諗今晚就決定係嘗鮮嘅時候🍽!首波攻勢係擺低嘅滷肉飯,飯粒每一啖都飽滿得滯,滷肉碎碎溫柔咬落去,微微嘅肥美,嗲得嚟唔肥膩,啖啖肉嘅香氣好滿足。添隻滷蛋,呢個組合唔夠正都難㗎啦!梅子金桔檸檬飲落去酸酸甜甜,好夾。見朋友食嗰鹽酥雞排,佢話香脆得來唔腻口,份量仲要得嚟抵食,我見到佢一啖啖嗌,心諗下次一定要試吓!點杯百香果雙響炮,酸酸甜甜打返一波提神。而家先講重頭戲,軟殼蟹蟹黃膏肉碎拌飯嚟啦!😲🦀🍚個碟攤開,酥炸軟殼蟹高高插喺飯面,賣相靚爆燈!拌飯下去,蟹肉酥脆又唔乾,食落同海風味道咁神似,真係勁正!每一啖蟹黃膏肉碎都濃味四溢,包圍住呢陣陣海鮮香,真係食到停唔到口!啱啱講到嘅,都係饑腸轆轆嘅夜晚裏頭,可以得到嘅一場美妙味覺旅程。跟住呢番台灣小食堂,真係話抵食有抵食,滿足有滿足,值得您黎場台灣遊!👍🤤