2017-11-29 8354 views
呢度晚市優惠好吸引,原本想食半價的海膽丼,只係$134,話有4板海膽,但有quota, 之後轉左食海膽生蠔,$98/6隻。估唔到都幾大隻,幾新鮮,6隻雖然有大小,但整體都肥大飽滿,說是愛爾蘭生蠔,幾鮮甜,第一次配埋海膽同三文籽食,增強味道層次,味道更濃郁。雖然叫唔到半價海膽丼,店員介紹$198的另一款丼,有2板海膽,三文魚籽同吞拿魚蓉。都其實好正,2板海膽原來有4排,都好多,有另配紫菜比你食海膽,yummy! 搞到我好想下次嚟食半價有4板海膽既優惠丼中拖羅,$140,之前睇森美節目介紹中拖羅係佢至愛,話有肥美油香之餘,仲食到魚香味,而且沒有筋,鮮甜! 果然唔錯!三文魚牛油果米紙卷,配有青瓜,幾清新既餐前小食。見門口既釜飯專區,好pro,好吸引,店員介紹係由上湯,好多配菜一齊煮,聽落好似日版煲仔飯。鰻魚釜飯,鋪滿左飯面,飯因為同栗子及其他蔬菜一齊煮,好清新既香味,幾特別既味道,出面少有。再另配鰻魚燒汁,個人覺得落左再野味d好食d。食到大半,可再加茶同紫菜做茶漬飯,兩種風味,一飯兩味,的確幾夾既組合。呢度價錢唔貴,質素幾好,CP值幾高,仲繼續想試優惠海膽丼,希望下次叫到啦~

三文魚牛油果米紙卷,配有青瓜,幾清新既餐前小食。