ilovehightea
Level 4
2025-10-03
2K views
Follow
星期日兩個人黎食brunch。原來會展行過黎要落樓梯出大門然後再轉𨋢。座位預期中咁闊落。冷氣好夠。

Brunch $888 一位。頭盤3道會俾曬,除非你再加錢食其他嘢,湯二揀一,主菜5揀一,甜品俾曬兩個。

包:全餐最好食嘅嘢係呢個洋蔥包。香及重洋蔥味,雖然都油,但係可接受程度。
Mozzarella 沙律:好大碟。好大個Mozzarella。但個Mozzarella唔係超好食。裏面比較淋,冇乜彈性。
黑松露片Beef Carpaccio: 好大碟。啲牛片好似未解凍得曬...食到有啲冰感... 黑松露片好淡味。
炭燒八爪魚:因為佢冇曬青口,就轉咗個八爪魚。幾香炭味,八爪魚唔算好新鮮,但合格。

洋蔥湯:幾大碗。芝士厚,偏臭但我鐘意。唔算好油。好味。
龍蝦湯:要加錢。幾大碗。有3粒龍蝦肉。香但唔係勁香。

牛扒: 好大塊。但真心覺得牛味普通。一般專食牛扒嘅餐廳都食到呢個質素。
薯條好大兜,中幼度,炸得剛好,有啲油,但唔係十分好食。
磨菇都好大兜。菠菜都好大兜。已經真係好飽。

芝士蛋糕:好大舊。唔係好實嗰隻紐約芝士蛋糕。唔係好滑。偏甜。
Apple crumble: 大過我塊大面。Crumble 係脆的,幾牛油味嘅。幾甜,唔配佢個雲呢拿雪糕會太甜。佢個雪糕唔甜,係比較light 嗰隻。

服務好好嘅。美式服務。成日黎關心你嗰啲。

總結:如果你好大食,呢度真係啱曬你。如果你只係正常食量,未去到個扒就已經飽咗。唔識欣賞點解一間五星酒店要整間大件夾抵食嘅餐廳。我太細食去返食精緻嘢啱啲。

Like
Ratings