2023-10-30 316 views
一入黎同收銀阿姐(或者係老闆娘)講兩位諗住坐底食野因為有2張吉臺係到, 收銀阿姐即刻話未執臺都話等等囉,已經feel到呢位收銀阿姐燥燥地。等左一陣短時間,另一位泰國阿姐問我係咪等外賣,一問先知我係等臺就即刻比左之前張吉臺我先。好啦,坐底無耐收銀阿姐見到細臺埋單即刻叫我轉返細臺,我都二話不說轉臺,但到我同佢講落單,佢竟然話前邊有太多人落單依家落唔到單之後就整其他野涼我係到,真係好無語🙄🙄,之前好多人落單關你依家幫客人落唔落單咩事,客人坐底竟然唔比落單仲要因為呢種理由真係大開眼界,重點係我見到另一位泰國姐姐幫另一臺客落單(佢遲過我叫野),所以點解呢位收銀姐姐唔可以幫我落單呢? 似係心情唔好唔想做,或者係佢睇我唔順眼啦。 anyway, 我都唔知呢位收銀阿姐之後會唔會特登要我地再等,即刻叫朋友轉去其他餐廳食。平日無咩機會黎美孚,希望大家唔好遇到咁古怪既dinning experience 啦