2020-12-10 458 views
今晚應該係2020年最後一晚可以堂食晚餐,所以就揀咗呢間放題,唔使諗想食幾多就寫幾多。而且呢間喺港島區來講價錢真係比較實惠。佢呢度除咗火鍋放題之外仲有啲日式炸物,刺身同壽司,一個價錢可以滿足晒你唔同嘅願望。同時亦都滿足到啲酒鬼,因為呢度除咗普通飲品任飲之外仲有自由斟啤酒。火鍋配料除咗畫紙之外,仲可以出邊任攞蔬菜類,佢嘅種類都幾多。湯底我自己揀咗蟲草花松茸,就咁睇落真係好足料,用嚟淥菜都好清甜。係開始打邊爐之前,我哋叫咗少少刺身嚟食,佢啲刺身都幾新鮮。另外有試吓佢啲天婦羅炸物,都幾多嘢揀下㗎。打邊爐當然唔少得牛肉啦,佢啲極上牛真係幾瘦,一啲都唔肥,佢又切得夠薄,點淥都唔會韌。而佢啲羊肉都唔差,只係有少少騷味。另外佢呢度仲有一啲海鮮俾你揀,有我最鍾意食嘅蝦,我仲有一種我未食過嘅迷你扇貝。而佢呢度竟然仲有鴨血添,啲鴨血索晒個湯都好好食喎。食放題,要瘋狂食甜品是常識吧。但係佢呢度好值得欣賞嘅係每一樣野都係細細兜,啱晒我呢種眼闊肚窄乜都想試嘅人。而我覺得最正嘅係佢哋嘅燒菠蘿,啲菠蘿都幾清甜,而且燒得好乾身,以呢個價錢來講可以食到咁多野真係幾唔錯。

佢呢度除咗火鍋放題之外仲有啲日式炸物,刺身壽司,一個價錢可以滿足晒你唔同嘅願望。

係開始打邊爐之前,我哋叫咗少少刺身嚟食,佢啲刺身都幾新鮮。

另外有試吓佢啲天婦羅炸物,都幾多嘢揀下㗎。

而佢啲羊肉都唔差,只係有少少騷味。

而佢呢度竟然仲有鴨血添,啲鴨血索晒個湯都好好食喎。

2020-12-09
$220 (Dinner)