今日上親戚屋企食飯 最方便得體就一定係斬料加餸招呼大家 行經呢間燒味店見唔少人排隊 原來係新店開張有優惠 於是我都湊熱鬧🤤🤤至尊燒鵝(上莊)燒鵝真係大大隻 啖啖肉 而且鵝肉味濃 我尤其鍾意食邪惡嘅燒鵝皮 充滿油香 送飯一流 不過美中不足係下莊賣曬 上莊唔係髀位 肉質就冇咁嫩滑燒味佬叉燒屋企老人家比較多唔想食咁肥 我同燒味佬講要半肥瘦偏瘦 所以呢舊望落會比較瘦 但肉質仍然係好軟腍 不過就較為乾身老師傅燒腩仔 燒味入面我最鍾意就係乳豬 其次就係燒腩仔 呢度嘅燒腩仔外皮燒到脆卜卜 一層肥一層瘦 食到我lamlam脷 客家鹽焗雞半隻呢款做緊新店開張優惠 $30半隻雞真係抵到震 鹽焗雞肉質尚算嫩滑 就算係雞胸位都唔會韌 而且份量都幾多 大家趁新開要去食雞喇🤭今次係斬料加餸 但見到燒味飯都幾經濟實惠 掛得知咁多街坊排隊買 住慈雲山嘅街坊又多個斬料好地方🤤

至尊燒鵝(上莊)
不過美中不足係下莊賣曬 上莊唔係髀位 肉質就冇咁嫩滑

燒味佬叉燒