平時都經常經過呢間小店,但一直都冇特登入去試下,直到知道係時新快餐店嘅新店,都非常想試下,但始終都冇去。講下自己先,我就從未試過舊店,只係有所聽聞佢嘅名氣,久仰大名了。今次趁住暑假最後幾日,都算係特登去試下。首先講下店鋪嘅環境啦。裡面一入去就有好大張poster,宣傳悠久嘅餐廳歷史。我覺得其實可以放喺外面作為宣傳而唔洗放喺餐廳內部,因為從店鋪嘅外觀睇,比較有設計感,好難一眼就聯想到係舊店,可能放喺出面會吸引到更多人去嘗試。講下我地叫咗咩啦。我地兩個人叫做一份套餐(漢堡芝士包加薯條)同埋單買漢堡芝士蛋包。因為疫情影響,我地選擇外賣而並非堂食,所以可能食物質素同堂食有少少分別。漢堡芝士包 $27呢個包都幾特別,我好少食港式漢堡包,所以本身對於港式漢堡冇一個鮮明嘅印象做參考。但都幾好食,同我想像中差唔多,甜甜酸酸嘅醬配上都幾有肉汁嘅漢堡排,我就唔太食到有芝士,因為醬嘅味道太強烈,有少少掩蓋咗芝士嘅味道,不過呢個位可能係我自己問題。對我而言,都係幾有特色,值得一試嘅burger。薯條一打開呢份薯條就有少少驚訝,冇預計會有咁多,因為我睇過啲youtuber review,佢地話薯條份量偏少,但我

首先講下店鋪嘅環境啦。

講下我地叫咗咩啦。

漢堡芝士包

漢堡芝士包 $27

薯條
一打開呢份薯條就有少少驚訝,冇預計會有咁多,因為我睇過啲youtuber review,佢地話薯條份量偏少,但我又唔覺,仲覺得幾多,哈哈哈哈。攞翻去屋企途中都覺得薯條好香。可能放耐咗有少少軟身咗,但係好食嘅,仲脆嘅,就好似一般下午茶嘅薯條,波浪形嘅,下次再去,可能就要堂食呢!☺️

總括而言,都算一次特別嘅經歷!可能我對經典、舊式嘅餐廳有種特別嘅情感,希望可以多啲人可以支持下呢間餐廳!

TakeAway
漢堡芝士包